Politie onderzoekt oproep voor Project X-feest in Enschede

Op Facebook gaat sinds dinsdagnacht een oproep rond waarin een project X feest in Enschede wordt aangekondigd. De oproep is inmiddels meer dan 1400 keer gedeeld en meer dan 2400 mensen hebben gereageerd. De gemeente Enschede en de politie kennen de oproep en houden het in de gaten.

In de aankondiging wordt opgeroepen om massaal naar een locatie in Enschede te komen: "Wij zorgen voor goede dj's drank en nog veel meer. [...] Alstublieft mensen laten we met z'n allen zien dat we schijt hebben aan de overheid die onze feestjes wil afpakken in onze mooie jonge jaren en laten we het dunnetjes overdoen", schrijft de anonieme organisator die hoopt dat er 50.000 mensen komen.

De oproep wordt gedaan vanaf een fake account.

Project X Haren
Vijf jaar geleden liep het in Haren helemaal uit de hand: Merthe wilde haar zestiende verjaardag vieren, via Facebook stuurde ze een uitnodiging naar haar vrienden. Omdat de uitnodiging op openbaar stond kon iedereen hem zien. Het gevolg: op 21 september 2012 kwamen er duizenden mensen naar het Groningse dorp en ontstonden er uiteindelijk rellen. 

'We houden het in de gaten'

De gemeente Enschede weet van de aankondiging op Facebook: "We houden de oproep in de gaten", laat een woordvoerder van de gemeente weten. 

Ook de politie Enschede is op de hoogte:"De oproep heeft onze aandacht", laat de politie weten. "Op dit moment proberen we in contact te komen met de organisator. 

Meer over dit onderwerp:
Project X Enschede Nieuws
Deel dit artikel: