nieuws

Verbreding N34 van start bij Hardenberg: wegafsluiting tot en met 27 oktober

De N34 tussen Witte Paal en de grens met Drenthe wordt veiliger en sneller gemaakt. Vanaf maandag 9 tot en met vrijdag 27 oktober is de N34  ter hoogte van de J.C. Kellerlaan in Hardenberg afgesloten en wordt het verkeer omgeleid.
De aanpak van de N34 is hard nodig, vindt de provincie Overijssel. Er gebeuren veel ongelukken, ook loopt het verkeer vast bij de kruisingen. De afgelopen maanden is al veel voorbereidend werk verricht, maar nu moeten de automobilisten voor het eerst omrijden.

Veilig en snel

De weg wordt verbreed en krijgt een groene middengeleidestrook, dat verbetert de doorstroming en verkleint de kans op ongelukken. Ook worden gelijkvloerse kruisingen vervangen door viaducten, tunnels en bruggen. De maximum snelheid kan dan naar 100 kilometer per uur.
De aansluiting van de N34 met de J.C. Kellerlaan in Hardenberg is al jaren een druk gevaarlijk kruispunt. Hier komt een viaduct met op- en afritten naar de stad. Om ruimte te maken voor de bouw van het viaduct wordt er eerst een tijdelijke verbindingsweg gelegd, dat gebeurt de komende weken.

Overleg en inspraak

De eerste plannen voor verbetering van de N34 kwamen al meer dan tien jaar geleden op tafel. De provincie heeft de tijd genomen voor inspraakrondes met lokale partijen en omwonenden. De uiteindelijke uitvoerende fase is een stuk korter, eind 2018 moet de weg klaar zijn.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.