nieuws

Demonstratie tegen NVU zondag alleen toegestaan op Boulevard 1945

De demonstratie die is aangekondigd tegen de NVU in Enschede van aanstaande zondag, is alleen toegestaan op een grasveld langs Boulevard 1945. Dat heeft de gemeente Enschede bepaald. De tegendemonstranten wilden een mars door de stad houden. Dit heeft de burgemeester niet toegestaan.
No Nazi's in Enschede heeft aangekondigd te willen demonstreren tegen racisme. Ook wil het een herdenking houden voor de gebeurtenissen in Charlottesville. Dit is toegestaan van 13 tot 16 uur. 
De NVU demonstreert tussen 13 en 16 uur en houdt daarbij een korte mars, die begint en eindigt bij het busstation op het Stationsplein in Enschede. 

Veiligheidsrisicogebied

Enschede is van zaterdagavond tien uur tot en met maandagochtend zeven uur een veiligheidsrisicogebied. Er mag preventief gefouilleerd worden, gezicht bedekkende kleding is verboden en er mag gecontroleerd worden met camera's. 
De dienstregeling van de bussen is vanwege de mars aangepast. De politie gaat proberen om de aankomst en het vertrek van de bussen zoveel mogelijk normaal te laten verlopen en gaat streng optreden tegen mensen die dat willen verstoren.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.