nieuws

FC Twente wint aantrekkelijke Twentse derby van Heracles Almelo

FC Twente heeft de Twentse derby in eigen huis gewonnen van Heracles Almelo. De ploeg van trainer Rene Hake won door een vrije trap van invaller Holla met 2-1 in een aantrekkelijk duel.
Twente begon erg sterk aan het duel en dat werd al binnen twee minuten uitgedrukt in een treffer. Duarte wist een inzet van Boere nog te keren, maar Jensen gleed de rebound binnen. De Fin kreeg daarna nog twee goede kansen, maar maakte zijn tweede niet. Ook Vuckic was dichtbij, maar kwam niet tot scoren. Heracles kwam er sporadisch uit en kreeg mogelijkheden uit vrije trappen. Tot scoren kwam de ploeg in de eerste helft echter niet. Aan de andere kant haalde Duarte nog een inzet van Vuckic van de lijn. Even later was het rust: 1-0.
Heracles kwam goed uit de kleedkamer en enkele minuten na rust zorgde Gladon met een kopbal voor de 1-1. De Almelose ploeg bleef de betere, maar kreeg geen grote kansen. Een kwartier voor het einde was het Twente dat opnieuw op voorsprong kwam. Invaller Holla krulde een vrije trap over de muur en in het doel: 2-1. Hardeveld was dicht bij de gelijkmaker, maar hij kon net niet inkoppen na een vrije trap. Assaidi en Boere kregen nog een kans op de 3-1, maar die ging er niet in. Even later was het afgelopen en bleven de drie punten in Enschede.

FC Twente - Heracles Almelo 2-1

1-0 Jensen (2)
1-1 Gladon (52)
2-1 Holla (76)
Arbiter: Higler
Geel: Vuckic, Pröpper
FC Twente: Brondeel; Ter Avest, Bijen, Lam, Van der Lely; Liendl (Holla/68), Jensen (Tighadouini/58), Vuckic; Assaidi (Cuevas/90+4), Boere, Slagveer.
Heracles Almelo: Castro; Breukers (Droste/61), Pröpper, Hardeveld, Duarte; Monteiro, Pelupessy, Van Ooijen (Niemeijer/46); Kuwas (Peterson/78), Gladon, Darri.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.