nieuws

Go Ahead Eagles pakt tegen Almere City eerste zege van het seizoen

Go Ahead Eagles heeft de eerste zege van het seizoen eindelijk binnen. De ploeg van Leon Vlemmings won in eigen huis met 2-1 van Almere City. Grote man was Sam Hendriks. Hij maakte beide doelpunten voor Go Ahead.
De eerste kansen waren voor de thuisploeg. Ketting kopte net over en Werkhoven mikte even later langs de verkeerde kant van de paal. Na een hard schot van Hendriks bracht Kramer nog redding, maar even later was het wel raak voor de spits. Hij scoorde op aangeven van Overgoor. Vijf minuten voor rust werd het gelijk. Voormalig Eagles Brands kopte de 1-1 binnen uit een hoekschop. Toch ging Go Ahead met een voorsprong de rust in. Hendriks maakte op aangeven van Suk zijn tweede van de avond en zesde van het seizoen.
Na de pauze was Hendriks dicht bij een hattrick, maar Kramer keerde zijn kopbal. Even later was Beltrame kansrijk, zijn schot ging echter over. Aan de andere kant was Salasiwa dicht bij de gelijkmaker, zijn vrije trap ging net naast. Invaller Maneschijn kon het duel op aangeven van Hendriks beslissen, maar kreeg de bal niet onder controle. Het bleef bij 2-1 en dus was de eerste zege van Go Ahead een feit.

Go Ahead Eagles - Almere City 2-1

1-0 Hendriks (26)
1-1 Brands (40)
2-1 Hendriks (44)
Arbiter: Kooy
Geel: Suk, Ahannach, Kvida, Overgoor, Stevens
Go Ahead Eagles: Stevens; Hettinga, Ketting, Schenk, Corbin-Ong; Suk, Beltrame, Overgoor (Soumaoro/80), Langedijk (Hölscher/90); Werkhoven (Maneschijn/76), Hendriks.
Almere City: Kramer, Mac-Intosch, Kvida, Van der Heijden, Brands, Owusu, Mirani (Telfer/78), Valpoort, Salasiwa, Vaarnold (Walian/46), Ahannach.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.