nieuws

Nog steeds vijfduizend kinderen zonder lespakket door leverancier uit Kampen

De meeste problemen zouden over anderhalve week opgelost zijn
De meeste problemen zouden over anderhalve week opgelost zijn
Nog steeds kunnen vijfduizend kinderen niet bij hun digitale lesmateriaal. Dat zegt Hans van der Wind, bestuursvoorzitter van Van Dijk Educatie uit Kampen in NRC Handelsblad.
Begin deze maand werd duidelijk dat duizenden leerlingen hun lesmateriaal niet op tijd hadden gekregen. De Kampense leverancier is de grootste distributeur van lesmateriaal.
De levering van het lesmateriaal is onder meer fout gegaan door 'ingewikkelde systeemaanpassingen' zegt Van der Wind tegen de krant.
Om de privacy van de leerlingen beter te kunnen waarborgen zijn er geen namen doorgegeven aan de leverancier, maar nummers. Van der Wind geeft toe dat hij eerder had moeten aangeven, dat hij niet binnen een week alle nummers aan de licenties kon koppelen. 

Personeel

Ook het vinden van personeel was deze zomer een probleem voor Van Dijk. In juli waren er nog genoeg scholieren die bij Van Dijk wilden werken, maar in augustus kwam niet iedereen opdagen. Toen zou werk dat normaal met vijfhonderd medewerkers wordt gedaan, maar met driehonderd medewerkers zijn gedaan.
Van der Wind zegt tegen de krant dat een deel van de problemen binnen anderhalve week is opgelost.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.