nieuws

Nieuwe vliegroutes Lelystad Airport 'rampzalig voor recreatie Vechtdal'

De nieuwe vliegroutes van en naar Lelystad zijn rampzalig voor de recreatiebranche in het Vechtdal. Dat zegt eigenaresse van het Boerhoes, Antje Kingma, uit Dalfsen.
"Mijn camping kan dicht", aldus Kingma over haar bedrijf in het buitengebied van Dalfsen. Kingma vreest dat het gedaan is met de rust als de vliegtuigen vanaf 2019 boven Overijssel, Gelderland en Flevoland gaan vliegen. "Het ergste is: het kan hoger", aldus Kingma.
"Nu horen we ze ook, maar vliegen ze op zeven tot tien kilometer. Dat wordt straks wel anders als ze hier op 1800 of 1900 meter boven ons vliegen. Ik verwacht dan niet dat de vakantiegangers nog zullen komen", aldus de eigenaresse van de Bed & Breakfast, de natuurcamping en de theetuin. 

Daling van de omzet

Kingma verwacht een aanzienlijke daling van haar omzet. "Ik verwacht een omzet van 90% minder. De rust, het onthaasten en de natuur waarvoor recreanten naar het Vechtdal komen, is straks voorbij met die racebaan boven je hoofd."
Volgens Kingma worden er nu twee miljoen overnachtingen per jaar geboekt in het Vechtdal.

Vakantiegangers niet naar Vechtdal

Deze week werd duidelijk dat de vliegroutes van Lelystad Airport ongewijzigd zullen blijven. Actiegroepen wilden dat de vliegtuigen hoger gaan vliegen, maar de Tweede Kamer besloot anders. Als alles volgens plan gaat, neemt Lelystad Airport vanaf 2019 vluchten over van Schiphol. "Ik verwacht niet dat die vakantiegangers allemaal naar het Vechtdal zullen komen."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.