nieuws

Goed nieuws: platte Nijntje, de krokodil van Kampen en vier keer goud

Het nieuws is vaak negatief en verdrietig, maar het is heus niet alleen kommer en kwel. Om het weekend positief af te sluiten, selecteerden wij vijf keer nieuws om vrolijk van te worden.Â
Goed nieuws deze week
Goed nieuws deze week
"Dan pleer ik van de fietse." Een opvallende zin voor een Nijntje-boek. Tenzij je weet dat het boek Nijntje döt Fietsen heet, en dat de vertaler Herman Finkers is. In het Twents dus. "Hoe zou mijn vader of moeder het zeggen", bleek de geheime vraag die Herman Finkers in zijn achterhoofd hield tijdens zijn vertaling. Deze week presenteerde de Almeloër het boek in Markelo. 

Goed nieuws deze week
Goed nieuws deze week
Het is oktober. In Duitsland weten ze dan al jaren: Oktoberfest. Ook door heel Overijssel is het de komende weken elk weekend raak: lange tafels, grote pullen bier, lederhosen en dirndls! En die feestkleding hoeft helemaal niet uit Beieren te komen, die halen we gewoon uit de provincie; bij Ruud uit Vriezenveen. 1-2-3 saufen, lass das Bier mahl laufen!

Goed nieuws deze week
Goed nieuws deze week
Nog een inheemse waarneming: een krokodil in Kampen. Politie kreeg een melding dat in de wijk De Maten ter hoogte van de Ballade een alligator in het water gezien zijn. "Het komt helaas wel eens vaker voor dat er exotische dieren in de natuur worden vrijgelaten. Gelukkig ging het hier niet om een echt exemplaar en konden ook wij met beide armen en benen intact weer naar huis."

Goed nieuws deze week
Goed nieuws deze week
Zes weken na de verschrikkelijke aanslag op de Ramblas kwam er goed nieuws uit Ommen: de zestienjarige Karlijn mag naar huis. Na drie weken in het ziekenhuis en drie weken revalideren mocht de Ommense, die twee benen brak tijdens de aanslag, vrijdag weer naar huis. Karlijns zus liet op Facebook weten razend trots te zijn op haar zus: "Je bent er nog niet, maar ik ben mega trots op jou. Je bent een kanjer."
Goed nieuws deze week
Goed nieuws deze week

Ook Gert van 't Oever uit Raalte kwam terug na een noodlottig ongeval. De militair struikelde tijdens een schietoefening, verbrijzelde zijn rechterarm en liep blijvende hersenschade op. Deze week zwom hij op de Invictus Games, een soort Olympische Spelen voor militairen die door of tijdens de dienst een handicap op liepen, liefst vier gouden medailles bij elkaar. "Dit had ik een paar jaar geleden niet kunnen bedenken. Het ging geweldig." 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.