nieuws

CDA Overijssel niet blij met opstelling van Den Haag rond Lelystad Airport

Lelystad Airport vliegveld verkeerstoren
Lelystad Airport vliegveld verkeerstoren
De Provinciale Statenfractie van het CDA in Overijssel is niet blij met de opstelling van de Tweede Kamerfracties in het dossier rond Lelystad Airport. In schriftelijke vragen aan het college van Gedeputeerde Staten vraagt de partij om een completer beeld van alle voor- en nadelen.
De vragen volgen op eerdere schriftelijke vragen over de besluitvorming rond Lelystad Airport. "In Overijssel en Gelderland is veel onrust en we zien, ondanks dat staatssecretaris Dijksma anders beweert, nog steeds ruimte voor andere oplossingen", vertelt Statenlid Bouwien Rutten.
Het CDA vraagt om een compleet beeld van alle voor- en nadelen, ook van de gevolgen van een eventuele verplaatsing van de parasport naar Twente. "We willen graag alle gevolgen van de uitbreiding van Lelystad Airport in kaart gebracht", zegt Rutten.

Mogelijke positieve gevolgen

De fractie houdt daarbij ook rekening met mogelijke positieve economische gevolgen. "De uitbreiding van Lelystad Airport heeft grote impact op de regio. We willen zo goed mogelijk inzicht in wat Overijssel te wachten staat", vult Statenlid Susan Faal aan.
De schriftelijke vragen zijn gesteld naar aanleiding van het onderzoek van Recron. Daaruit bleek dat zeventig procent van de ondervraagde recreatieondernemers in Gelderland en Overijssel negatieve gevolgen verwacht voor toerisme en recreatie als de nieuwe vliegroutes worden ingevoerd.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.