nieuws

Promovendus Berkum fier aan kop na ruime overwinning op CSV Apeldoorn

Berkum is ook na vijf speelronden nog altijd ongeslagen in de zaterdaghoofdklasse B. De Zwolse promovendus boekte zaterdagmiddag een verdiende zege op CSV Apeldoorn. Op Sportpark De Vegtlust werd het 5-2 voor de thuisploeg.Â
Berkum keek al na veertig seconden tegen een 0-1 achterstand aan na een doelpunt van Maarten Boeve. De ploeg uit Zwolle werd in de eerste tien minuten met de rug tegen de muur gezet, maar wist na iets minder dan een kwartier voetbal toch de gelijkmaker te produceren. Een inschattingsfout van CSV Apeldoorn-aanvaller Jeremy Jonker werd keihard afgestraft door Chris van der Meulen, 1-1.

Ander spelbeeld

De rollen waren hierna volledig omgedraaid. Berkum creëerde kans na kans en het was Jordi Lemmens die na zeventien minuten de 2-1 tegen de touwen kopte. Lemmens kreeg hierna nog een grote mogelijkheid om de score verder uit te bouwen, maar gescoord werd er niet meer in het eerste bedrijf.

Doelpuntenfestijn

In de tweede helft ging Berkum op dezelfde voet verder en de 3-1 liet dan ook niet lang op zich wachten. Na een uur voetbal plaatste de volledig vrijstaande Marc van der Meulen de bal in de kruising van het Apeldoornse doel. Twintig minuten voor tijd werd het leed voor CSV Apeldoorn nog erger, doordat Melvin Bresser aan de noodrem trok. De daarop gegeven penalty werd door Johnsen Bacuna feilloos tegen de touwen geschoten, 4-1. 

Lijstaanvoerder

Jamarro Diks deed nog wat terug namens de bezoekers, maar kort hierna maakte Marc van der Meulen zijn tweede van de middag, waardoor er een 5-2 eindstand op het scorebord stond. De overwinning op CSV Apeldoorn was alweer de vierde driepunter op rij voor promovendus Berkum, dat zich na vijf speelronden nog steeds de trotse koploper mag noemen.

Berkum - CSV Apeldoorn 5-2

1. Maarten Boeve 0-1
13. Chris van der Meulen 1-1
17. Jordi Lemmens 2-1
57. Marc van der Meulen 3-1
72. Johnsen Bacuna 4-1
80. Jamarro Diks 4-2
85. Marc Van der Meulen 5-2

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.