nieuws

Krappe zege voor Excelsior'31 op Urk

Excelsior'31 heeft in de zaterdaghoofdklasse B de tweede overwinning op rij geboekt. De ploeg van trainer Peter Wesselink wist op bezoek bij Urk met 2-1 te winnen.Â
In de eerste helft was het vooral Excelsior'31 dat de boventoon voerde. Na een ruim kwartier gespeeld te hebben had de ploeg uit Rijssen al op voorsprong kunnen staan, maar Cem Köse schoot de bal ver over. Niet veel later was het dan toch raak. Excelsior kreeg een gevaarlijke vrije trap toegewezen, en hier wist Boy Boeloerditi optimaal gebruik van te maken. Hij schoot de bal over de muur langs de keeper en het werd 0-1. Excelsior kon de voorsprong verder uitbouwen op het moment dat de keeper van Urk besloot de spits neer te tackelen. Hielke Penterman maakte gebruik van deze mogelijkheid en bracht de stand op 0-2. 
In de tweede helft kwam Urk sterk terug in de wedstrijd. De thuisploeg kreeg veel mogelijkheden op de aansluitingstreffer, maar Excelsior wist knap het doel leeg te houden. Halverwege de tweede helft werd de wedstrijd tijdelijk stilgelegd door een zware blessure van Simon Baysoy. Hij werd noodgedwongen gewisseld voor Dylan Vosskühler. Na de korte pauze werd het billenknijpen. Drie minuten voor tijd maakte Urk namelijk alsnog de aansluitingstreffer, en moest Excelsior alles op alles zetten om niet de gelijkmaker om de oren te krijgen. Hierin slaagde de Rijssense ploeg ternauwernood in, want het bleef bij een 1-2 overwinning.
SV Urk - Excelsior'31 1-2
0-1 Boy Boeloerditi (26)
0-2 Hielke Penterman (30/strafschop) 
1-2 Hessel Snoek (87)

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.