nieuws

Topscorers: Hendriks al op zes goals, vijfde treffer Mokhtar, Kavak en Van der Meulen

Het was een weekend met veel overwinningen voor de Overijsselse clubs. Er vielen ook genoeg treffers en dus zijn er veranderingen bij de topscorers. Hieronder een overzicht per divisie.

Eredivisie

Opnieuw was Youness Mokhtar de grote man bij Zwolle. De aanvaller maakte zijn de beslissende 3-2 en dat was zijn vijfde van het seizoen. Paul Gladon maakte vrijdagavond zijn derde voor Heracles Almelo en Fredrik Jensen scoorde in datzelfde duel zijn tweede voor FC Twente. Bekijk hier het volledige overzicht.
Mokhtar maakte zijn vijfde voor Zwolle (foto: Pro Shots)

Jupiler League

Bij Go Ahead Eagles is Sam Hendriks dit seizoen de grote man. Vrijdag bezorgde hij de Deventer ploeg de eerste zege door twee keer te scoren tegen Almere City. Het waren alweer zijn vijfde en zesde treffer van het seizoen. Bekijk hier het volledige overzicht.

2e divisie

Een opvallende topscorer bij HHC Hardenberg. Als verdediger maakte Koos Werkman alweer zijn derde van het seizoen. Hij deelt de koppositie met Rick Hemmink. Ook hij maakte drie doelpunten. Rob van der Leij maakte zaterdag zijn tweede. Bekijk hier het volledige overzicht.

3e divisie

In de 3e divisie kwam de drie Overijsselse clubs slechts tot twee treffers. Jonathan Frimann maakte zijn eerste voor Jong FC Twente en Tom ter Hogt zijn tweede voor HSC'21. Zijn broer Bas blijft de leider met vijf treffers. Bekijk hier het volledige overzicht.

Hoofdklasse

Omar Kavak van SC Genemuiden heeft zich naast Chris van der Meulen van Berkum aan kop van de topscorerslijst in de hoofdklasse genesteld. Hij scoorde twee keer en Van der Meulen een keer. Beiden staan nu op vijf. Martijn Brakke van Staphorst en Marc van der Meulen van Berkum scoorden twee keer en dat betekende voor beide spelers hun eerste twee van het seizoen. Ook Johnsen Bacuna van Berkum en Hielke Penterman van Excelsior'31 maakten hun tweede. Bekijk hier het volledige overzicht.
Kavak maakte zijn vierde en vijfde voor Genemuiden (foto: Helmich Lubberts)

Eredivisie Vrouwen

Abby Holmes maakte er vrijdag twee voor PEC Zwolle tijdens de 7-1 zege op VV Alkmaar. Het waren haar eerste twee treffers van het seizoen. Bij FC Twente maakte Sherida Spitse vanuit een vrije trap haar tweede van het seizoen. Ellen Jansen van Twente blijft de leider met vier treffers. Bekijk hier het volledige overzicht.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.