nieuws

Multimiljonair Sanderink: "In Twente kunnen we niet samenwerken"

Dertig technische 'knappe koppen' uit Overijssel krijgen een kans van Gerard Sanderink uit Weerselo. De ondernemer wil doorpakken met zijn plannen voor het Sanderink Technology Center en daarmee iets teruggeven aan de regio. "Zelf heb ik het niet altijd makkelijk gehad in mijn leven."
"Tegenslagen horen erbij", zegt Sanderink die open praat over zijn jeugd. "Veel dingen waren niet in balans. Zo had ik als puber anorexia. Je ploetert je door al die problemen heen en dan vind je uiteindelijk de weg die je wilt gaan. Ik ben uiterst gedreven en vraag daardoor te veel van mijn lichaam. Dat is de keerzijde van iemand die fanatiek is." Deze levenslessen wil de ondernemer delen met jonge techneuten.

Samenwerken

Gerard Sanderink is eigenaar van IT-bedrijf Centric, bouw en infrabedrijf Strukton en ingenieursbureau Antea Group, het voormalige Oranjewoud. Hij zelf en zijn bedrijven vormen de drijvende kracht achter het Technology Center in Twente. Afgelopen vrijdag reikte hij bovendien voor de vierde keer de Sanderinkbeurs uit. Een beurs voor jonge mensen, waardoor ze zich kunnen ontplooien.
Sanderink wil daarmee een aanjager zijn, zegt hij in Overijssel Vandaag op TV Oost. "In Eindhoven zie je dat bedrijven elkaar hielpen om gezamenlijk verder te komen. Op de achtergrond waarschijnlijk wel gesteund door Philips. Maar dat heb je hier in Twente niet. Samenwerken doen we niet. Het is individualisme pur sang in Twente." 

Dankbaar aan ouders

Het levensverhaal van Sanderink is dat van een boerenzoon die het weet te schoppen tot een van de grootste zakentycoons van Nederland. Hij groeide op in Weerselo, op de boerderij. Hij sprak als kleine jongen alleen dialect en had moeite om Nederlands te spreken. "Ik ben dyslectisch en daardoor niet zo snel."
De ondernemer is dankbaar voor de kansen die hij zélf kreeg, ook van zijn ouders. "Ik heb de kans gekregen van mijn ouders om datgene te doen dat ik graag zou willen doen. Ik heb het maximale uit mezelf gehaald. En de technische studenten met uitstraling, dat soort mensen, hebben ook recht op een kans."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.