nieuws

Eis van vijf jaar cel voor verdachte steekincident in winkelcentrum Deppenbroek

De officier van justitie eist vijf jaar cel voor de verdachte van een steekincident op 3 april 2017 bij winkelcentrum Deppenbroek in Enschede. Dat kreeg een 27-jarige man te horen voor de rechtbank in Almelo.
De verdachte en het slachtoffer ontmoetten elkaar op 3 april 2017 bij het tankstation bij het winkelcentrum Deppenbroek. Het slachtoffer wilde een zakje cocaïne kopen van de verdachte maar had geen geld op zak. De deal ging niet door maar toch nam het slachtoffer een aantal zakjes drugs mee.
Er ontstond een ruzie, waarop de verdachte een mes uit zijn auto pakte, het slachtoffer achterna ging en hem neersloeg. Hierbij had hij, naar eigen zeggen, het mes in de hand. Dit veroorzaakte een hevig bloedende snijwond in de hals van het slachtoffer die bewusteloos op de grond lag.

Poging tot doodslag

De officier verwijt de verdachte poging tot doodslag. De aanklacht van opzettelijke doodslag liet officier van justitie J.M. Stad vallen. Wel is de officier van justitie ervan overtuigd dat de verdachte het slachtoffer in de hals stak.
Iets wat de verdachte tegensprak. "Het was niet mijn bedoeling het slachtoffer te steken, ik sloeg hem, waarbij ik het mes in de hand had. Hierbij heb ik waarschijnlijk met het mes zijn hals geraakt", zegt de verdachte.

'Buitenproportioneel'

De advocaat van de verdachte vond de eis van de officier buitenproportioneel. "In meerdere vergelijkbare zaken werd er ruim vier jaar minder geëist door de officier", zegt advocaat Wenzel Tuma. Hij pleit voor een straf gelijk aan die van het voorarrest van zes maanden.
"Bovendien laat de officier van justitie buiten beschouwing dat het slachtoffer mijn cliënt beroofde. Het was gewoon een 'ripdeal'. Mijn cliënt voelde zich bedreigd en daarom kwam hij tot deze daad", zegt Tuma.
De verdachte stond ook terecht voor een het mishandelen van een man op 22 juli 2016. Deze zaak werd door de officier ook meegenomen in de strafeis. Bovendien had de verdachte nog maar kort geleden een straf van een aantal jaar uitgezeten wegens een gewelddadige overval. 
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.