nieuws

Leegstaande panden in centrum Dedemsvaart met stickers opgeleukt

De Marktstraat in Dedemsvaart is er de laatste jaren niet mooier op geworden. Vooral de leegstaande winkelpanden zijn veel mensen een doorn in het oog. Om de straat weer wat aantrekkelijker te maken, zijn de lege winkels vandaag bestickerd.
Hard nodig want de passage, die twee belangrijke winkelgebieden in Dedemsvaart met elkaar verbind, ziet er niet uit. Door het vertrek van een aantal grote winkels, onder meer Scapino, Blokker en de Hema, staat er ruim 1200 vierkante meter winkelruimte leeg.
Door het tijdelijk beplakken van de etalages met posters die betrekking hebben op het heden en verleden van Dedemsvaart wordt de winkelstraat opgeleukt.

Stimuleringsmaatregel

Daarnaast slaan ondernemers,pandeigenaren en gemeente de handen ineen om de leegstaande winkelpanden weer gevuld te krijgen. Dat kan door het aantrekken van nieuwe ondernemers en horeca eigenaren, en door verhuizing van bestaande bedrijven die nu buiten het centrum van Dedemsvaart een winkelpand hebben. De gemeente heeft hiervoor een stimuleringsmaatregel in het leven geroepen, waarmee ondernemers die willen verhuizen hun bestaande huurcontracten kunnen afkopen en verhuiskosten kunnen declareren.

Blij

Omwonenden zijn in ieder geval blij met de tijdelijke opknapbeurt. De Marktstraat is vanwege de leegstand in de avonduren verworden tot een hangplek van de jeugd. Met het beplakken van de etalages is de straat in ieder geval weer een stuk leuker om in te vertoeven.  

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.