nieuws

Re-integreren aan de keukentafel in Mander

Niet in een kantoor of klaslokaal, maar gewoon aan de keukentafel. Op die manier helpt de Manderse Mirjam De Vries - Braakhuis mensen integreren in de Nederlandse samenleving. Ze ondersteunt er acht Syriërs met de Nederlandse taal en helpt ze om werk te vinden dat bij ze past.
Mohammed is ondertussen drieënhalf jaar in Nederland, maar een baan zoeken dat bij hem past was moeilijk. Vanuit de gemeente Tubbergen is hij naar Mirjam gestuurd om hem te helpen.
"Zijn hobby is auto's en daar wil hij graag iets mee doen. Daarom ben ik in gesprek gegaan met Dani Automobielen, die graag wilde meewerken", vertelt Mirjam. "En Mohammed weet echt wel wat over auto's. Zo heeft hij laatst nog iets aan mijn eigen auto gemaakt."

Aan de keukentafel

Stichting Stayble, de stichting van Mirjam, bestaat nog niet zo lang en daarom wordt er vanuit het huis van Mirjam zelf gewerkt.
"We zitten gewoon aan de keukentafel en in onze woonkamer aan de Nederlandse taal te werken. Dat doen we in groepjes, zodat iedereen wel de persoonlijke begeleiding krijgt. De rest van de groep is lekker buiten bezig met wat hij of zij leuk vindt om te doen. Twee Syrische mannen vinden het bijvoorbeeld heel erg leuk om met mijn paarden bezig te zijn."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.