nieuws

Zwols project moet enthousiasmeren om in de zorg te gaan werken

Mensen enthousiasmeren voor een beroep in de zorg door ze zorg te laten ervaren. Dat is het idee achter het project 'Beleef de Zorg', een initiatief van het Zorgtrainingscentrum, WGV Zorg en Welzijn, CNV en Werkbedrijf Regio Zwolle. De Zwolse partners hopen op die manier het tekort aan zorgpersoneel op te lossen.
“Iedereen met of zonder werk in de regio Zwolle die aan de slag wil in de zorg en leren en werken wil combineren, kan meedoen”, zegt Ria Blokzijl, projectleider bij het Zorgtrainingscentrum.
“Een zorgachtergrond is niet nodig. Ook mensen zonder het juiste diploma kunnen zich aanmelden: als ze over de juiste motivatie, competenties en eigenschappen beschikken, leren ze via een opleidingstraject de benodigde kennis en vaardigheden."
Volgens Marie Susan van der Munnik, projectleider van ‘Beleef de Zorg’ biedt dit project ook mogelijkheden voor wie al wel in de zorg werkt, maar daarbinnen iets anders wil gaan doen.

Inleefsessie

Onderdeel van het opleidingstraject is een inleefsessie. Dat is een rollenspel in het Zorgtrainingscentrum in Zwolle, waarbij de deelnemers ontdekken hoe het is om zorg te krijgen. Ze ervaren of hun karakter past bij het beroep van zorgprofessional. Ook maken ze in het Zorgtrainingscentrum kennis met de nieuwste zorgtechnologieën en ICT-toepassingen.
Het traject start deze maand en duurt tot najaar 2018. Er is plek voor meer dan driehonderd deelnemers.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.