nieuws

Buma Hollandse Meesters Award voor Edwin van Hoevelaak uit Holten

Edwin van Hoevelaak wint award
Edwin van Hoevelaak wint award
Edwin van Hoevelaak uit Holten heeft de Buma Hollandse Meesters Award gewonnen. De producer en songwriter kreeg de prijs vanavond tijdens de Buma NL Awardshow in Tivoli Vredenburg in Utrecht.
De award is een erkenning voor een auteur die over een langere periode met Nederlandstalig repertoire succesvol is geweest en daarmee onmiskenbaar een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandstalige muziekcultuur. Van Hoevelaak schreef de afgelopen jaren mee aan meer dan vijfhonderd liedjes. 

“Geheel terecht dat dit jaar de Hollandse Meester Award gaat naar Edwin van Hoevelaak. Hij is één van de vele liedjesschrijvers die Buma/Stemra vertegenwoordigt. Edwin werkt met tal van bekende Nederlandse artiesten, maar is te weinig bekend bij het grote publiek. Veel liedjesschrijvers treden nooit in de schijnwerpers maar zijn wel de drijvende kracht achter de hits die we allemaal kennen. Met deze onderscheiding krijgt Edwin de erkenning die hij verdient voor zijn werk", zei Wim van Limpt, directeur van Buma/Stemra. 
"In de afgelopen ruim dertig jaar heeft hij met talloze grote Nederlandse artiesten samengewerkt. Met zijn talent, composities en teksten heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan de Nederlandstalige muziekcultuur.”

Carrière

Van Hoevelaak begon in de jaren tachtig met het schrijven van Engelstalige liedjes die hij ook zelf uitvoerde. Later speelde hij nog mee in de Duitse coverband First Final.
Vanuit zijn studio in Holten produceerde hij albums voor onder meer Gerard Joling en Thomas Berge.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.