nieuws

Filewaarschuwing op N50 bij Kampen moet ongelukken door viaduct verminderen

Filewaarschuwing op N50 bij Kampen
Filewaarschuwing op N50 bij Kampen
Rijkswaterstaat plaatst volgende week een filewaarschuwingssysteem op de N50 bij Kampen om het aantal ongelukken door slecht zicht te verminderen. Tussen Kampen en Zwolle staat geregeld een file die te laat wordt opgemerkt door slecht zicht door het viaduct of laagstaande zon. De filewaarschuwing moet daar verandering in brengen.
Uit locatieonderzoek van Rijkswaterstaat kwam naar voren dat het viaduct over de Flevoweg het zicht ontneemt op een file voorbij het viaduct. Verkeer op de N50, komende vanaf Emmeloord, dat met 100 kilometer per uur richting Zwolle rijdt, heeft daar hinder van. Laagstaande zon in de ochtendspits kan het zicht hier nog verder belemmeren.

Filewaarschuwingssysteem

Het filewaarschuwingssysteem geeft lokale informatie en moet vooral het aantal kop-staartbotsingen verminderen. Het dynamische bord waarschuwt het verkeer al voor het viaduct op filevorming.
Volgende week wordt er gestart met de werkzaamheden. De verwachting is dat, na een geslaagde testfase van het systeem, begin november het systeem in gebruik is.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.