nieuws

Darter Christian Kist strandt in eerste ronde World Grand Prix

Christian Kist
Christian Kist
Christian Kist heeft zich net niet weten te plaatsen voor de tweede ronde van de World Grand Prix. De darter uit Vroomshoop verloor maandagavond met 2-1 van Simon Whitlock uit Australië.
Kist, die maandag zijn debuut maakte in de World Grand Prix, won de eerste set met 3-2. Hij maakte vooral het verschil op het kenmerkende onderdeel van de World Grand Prix: er moet begonnen worden met het gooien van een dubbel. In de beslissende vijfde leg had Whitlock liefst vijf pijlen nodig voor die eerste dubbel, terwijl Kist al met zijn eerste pijl een dubbel raakte.

Vijftien pijlen
Dat werd anders in de tweede set, toen Whitlock de dubbels heel makkelijk wist te vinden. Kist daarentegen had in de laatste leg liefst vijftien pijlen nodig om de score te openen.

Matchdart gemist

In de laatste set ging het tot het eind gelijk op. Kist kreeg in de beslissende leg de kans om de winst te pakken, maar hij miste dubbel 20. Whitlock gooide vervolgens 108 uit en plaatste zich daarmee voor de tweede ronde. Daarin is de winnaar van het duel tussen Mark Webster en Richard North de tegenstander.
Gisteren werd Jelle Klaasen uit Goor ook al in de eerste ronde van de World Grand Prix uitgeschakeld.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.