nieuws

Zwembadvisie Enschede geen hamerstuk, partijen verdeeld over nieuwe zwemaccommodatie

Dat er drie nieuwe zwembaden komen in Enschede, is zeker geen uitgemaakte zaak. Dat werd vanavond duidelijk toen de gemeenteraad zich boog over het plan van het college van burgemeester en wethouders tijdens de Stedelijke Commissie.
De gemeente Enschede wil drie nieuwe zwembaden aanleggen op de locatie Het Diekman en het huidige buitenbad openhouden. De zwembaden het Aquadrome en het Slagman gaan dan dicht. Vorig jaar werd al besloten De Brug in Glanerbrug begin volgend jaar te sluiten.

Doorschuiven tot na verkiezingen

Het plan van het college zorgt voor verdeeldheid in de raad. Coalitiepartij Burgerbelangen Enschede "kan absoluut niet instemmen met het voorstel". De partij vindt dat er meer aandacht moet komen voor topsport en wil bovendien dat De Brug in ieder geval openblijft tot het nieuwe bad klaar is. Nog beter zou het volgens Niels van den Berg zijn om "de beslissing uit te stellen tot na de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar".

Goed voorstel

Volgens Jeroen Diepenmaat van de VVD is het "een goed onderbouwd voorstel met een mix van verschillende faciliteiten". Ook de locatie is wat de VVD betreft "een logische keuze voor een centrale plek in de stad". 

Koudwatervrees

Wethouder Jurgen van Houdt vindt dat er nu iets moet gebeuren, omdat de huidige zwembaden verouderd zijn. Bovendien moeten verenigingen duidelijkheid krijgen over wat er gaat gebeuren.
Van Houdt werd in zijn betoog gesteund door één van de vijf insprekers. Recreatiezwemmer Matthijs Punter drukte op eigen titel de raadsleden op het hart vaart te maken met het nieuwe zwembad omdat de 'oude' baden versleten en te krap zijn en niet meer voldoen. 

Het Diekman

Met het beoogde plan is een bedrag van zestien miljoen euro gemoeid. Volgende week neemt de gemeenteraad een besluit over het nieuwe zwembad 'Het Diekman' zoals de nieuwe accommodatie wat Van Houdt betreft kan gaan heten.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.