nieuws

Bloemen groeien goed dankzij de schillenboer in Hengelo

Vandaag deelde wethouder Marcel Elferink bloemen uit aan de bewoners van de Klokstee in Hengelo om ze te bedanken voor het trouw inleveren van de voedselresten bij de schillenboer van de gemeente Hengelo.
De bloemen groeiden op compost afkomstig van de opgehaalde voedselresten en schillen. Het project Voedselfiets is een groot succes. Begonnen met het uitdelen van 250 bakjes, is het project inmiddels al uitgebreid tot 500 bakjes.
Drie keer per week kunnen bewoners van hoogbouw in Hengelo hun emmertje legen bij één van de zes bakfietsen die hiervoor beschikbaar zijn. Die bakfietsen worden bestuurd door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die worden begeleid door de Sociale Werk-Leerbedrijven (SWB).

Dringen bij de lift

De bewonerscommissie van de Klokstee heeft de wethouder zelf gevraagd of er ook voor haar flat bakjes opgehaald konden worden. "Inmiddels doet 90% van de bewoners mee", zegt Gerard Landkroon van de bewonerscommissie.
Op de dagen dat de schillenboer bij de hoofdingang staat, is het dringen bij de lift. "Er staat een file van bewoners die met hun bakje op en en neer de lift in willen", zegt bewoonster Petra.

Ambitie

Wethouder Elferink is blij dat het project aanslaat. "Je ziet dat de mensen het een goede zaak vinden. Er doen ook veel meer mensen mee dan we vooraf gepland hadden. En het is ook goed voor de sociale contacten, want je maakt eerder een praatje met de mensen uit de buurt."
Als het aan de wethouder ligt, gaat het project uitgebreid worden en een vervolg krijgen. "Het is een project met ambitie. Zowel op het vlak van milieu, economie en sociaal maatschappelijk", zegt Elferink.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.