nieuws

Wie wordt de nieuwe burgemeester van Losser?

De werkplek van de nieuwe burgemeester
De werkplek van de nieuwe burgemeester
Wie wordt de nieuwe burgemeester van Losser? Vijf vrouwen en vijftien mannen zien de baan als nieuwe burgervader zitten. De twintig geïnteresseerden hebben gesolliciteerd op de vacature.
De sollicitanten zijn tussen de 41 en 61 jaar. Twaalf kandidaten hebben of hadden een hoofdfunctie is het openbaar bestuur. Acht sollicitanten hebben een andere achtergrond. 

Politieke voorkeur

Twee kandidaten zijn lid van het CDA, drie van D66, één van GroenLinks, één van een lokale partij, één van de PVV, twee van PvdA, en zeven van de VVD. Van de andere drie kandidaten is de politieke voorkeur niet bekend. 

Inspraak

De nieuwe burgemeester zal rond 1 februari volgend jaar aantreden. Begin mei trad Micheal Sijbom af als burgemeester van Losser. Hij maakte toen een overstap naar de NAM.
Via een enquête konden inwoners van Losser laten weten welke eigenschappen zij geschikt vonden voor de nieuwe burgervader. Toen reageerden 206 inwoners. 
De commissaris van de Koning, Ank Bijleveld, een commissie en de raad zullen uiteindelijk bepalen wie de nieuwe burgemeester wordt.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.