Bouwhal Vollenhove wordt uitgebreid voor 's werelds grootste zeiljacht

Een zilverkleurige halve bol ligt in de bouwhal van Royal Huisman in Vollenhove. Het wordt het grootste aluminium zeiljacht van de wereld.Â

"Ze ligt nu nog in delen in verschillende hallen, maar er komt een punt dat we de hal moeten uitbreiden om haar in één geheel te kunnen onderbrengen." Jurjen van 't Verlaat, pr-medewerker, glimt van trots. "Hoe duur ze precies wordt, mag ik niet vertellen. Maar reken maar op tientallen miljoenen."

Nichemarkt

Het is een nichemarkt. Maar enkele miljonairs bestellen zo'n superjacht. Eén bouwopdracht per jaar is genoeg om dit bedrijf draaiende te houden zoals het nu gaat. "Er werken hier 330 vaste krachten en dan zijn er nog de inhuurkrachten en alle leveranciers die hier werk door hebben." 

Herstel

Ook komen de jachten die voorheen gebouwd zijn terug naar Vollenhove om hersteld te worden. "De Meteor is net naar de hal gereden. Dat schip hebben we tien jaar geleden afgeleverd. Dat vervoer over land gaat heel langzaam. Zodat ze op geen enkele wijze kan beschadigen." 

Te water

In 2020 moet het superjacht klaar zijn. Een miljonair uit Azië heeft het besteld, maar wie vertelt het bedrijf niet. "Net als hoe duur het precies is; dat houden we privé." 

Deel dit artikel: