nieuws

Wie wint de Talentprijs en Cultuurprijs Overijssel 2017?

Cultuurprijs Overijssel
Cultuurprijs Overijssel
Het Prins Bernhard Cultuur Fonds (PBC), RTV Oost, Boom Uitgevers en de dagbladen De Stentor en de Twentse Courant Tubantia organiseren voor de vierde keer de Cultuurprijs Overijsel. Dit jaar wordt die cultuurprijs op donderdag 5 oktober uitgereikt in Theater de Voorveghter in Hardenberg. Bij TV Oost zie je vrijdag 6 oktober een uitgebreide samenvatting van de feestelijke avond met tal van artiesten en natuurlijk de uitreiking van de prijzen.
Voor de Cultuurprijs komen alle disciplines op het gebied van kunst en cultuur in aanmerking. Van belang is dat het werk inspirerend is en dat het een culturele en sociale waarde heeft voor Overijssel. De Talentprijs is een stimuleringsprijs voor beginnend talent uit Overijssel dat het afgelopen cultuurseizoen een bijzondere prestatie heeft geleverd. De genomineerden werden mede-aangedragen door het publiek.

Genomineerden

De genomineerden voor de Cultuurprijs Overijssel 2017 zijn rappersduo Rico en Sticks uit Zwolle, tekenaar Siegfried Woldhek uit Giethoorn en kunstenaar Ronald Westerhuis uit Zwolle. Naast de cultuurprijs wordt ook de winnaar van de Talentprijs bekend gemaakt. Hiervoor zijn genomineerd singer-songwriter Jeangu Macrooy, pianotalent Evander Eijsink en schrijfster Marieke Nijkamp.

Jury

De stemmen van het publiek en het oordeel van de jury, bepalen wie de twee winnaars worden. De jury van de Cultuurprijs Overijssel 2017 bestaat uit voorzitter Ank Bijleveld, commissaris van de Koning, Wim Fiselier (ArtEZ), Peter Schoof (RTV Oost), Anne Riemersma (Hedon), Kees Schafrat (boekhandel Broekhuis), Wilja Jurg (Raad van Cultuur).
Een uitgebreide samenvatting van De Cultuurprijs Overijssel 2017 zie je vrijdag 6 oktober bij TV Oost om 22.00 uur. In het TV Oost programma OverUIT de Kunst zie je zondag 8 oktober de interviews met de winnaars.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.