nieuws

Verbindingsweg verdeelt Borne, ondernemers vrezen ver om te moeten rijden

De gemeenteraad van Borne buigt zich vanavond over de verbindingsweg tussen Borne en Zenderen. Het voorstel van het college, waarbij de spoorwegovergang aan de Oonksweg dicht gaat, stuit vooral bij ondernemers op industrieterrein De Molenkamp op verzet. Zij vrezen ver om te moeten rijden als het plan doorgaat, met alle gevolgen van dien.
"Dit is voor ons van levensbelang", vertelt autoberger Rik Vorgers.
"Bij ongelukken moeten wij binnen twintig minuten ter plaatse zijn. Wij hebben contracten met Rijkswaterstaat. Dat kunnen we nu allemaal realiseren. Op het moment dat de Oonksweg dicht gaat en wij moeten, met name in de spits, omrijden, dan zijn wij niet meer in staat om aan onze contractuele verplichtingen te voldoen."
Wanneer Vorgers niet aan de aanrijtijden kan voldoen, raakt het de contracten kwijt. "Dat betekent dat we na drie maanden een waarschuwing krijgen als we er niet aan voldoen en weer drie maanden later zijn we de contracten kwijt. Uiteindelijk zullen wij dan genoodzaakt zijn om te stoppen of ergens anders naartoe te gaan."

Verkeersdrukte

Ook in Zenderen staan ze niet te springen om de verbindingsweg. De inwoners vrezen dat er meer verkeer door het dorp gaat rijden.
Het voorstel stuit niet alleen op tegenstanders. Met name inwoners van de kern van Borne zien de nieuwe weg wel zitten. De verbindingsweg moet zorgen voor minder verkeer en minder drukte door treinverkeer.

Raadsvergadering
Vanavond neemt de gemeenteraad een besluit. Gaat de raad akkoord, dan wordt er een 70 kilometer-weg aangelegd.
De verbindingsweg begint dan met een rotonde op de kruising van de Hosbekkeweg met de Bornerbroeksestraat. De weg gaat om het industrieterrein heen en vervolgens onder het spoor door naar een rotonde op de N743 naar Zenderen.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.