nieuws

Verbindingsweg Borne komt er, extra onderzoek naar ontsluiting Zenderen en De Molenkamp

Er komt definitief een verbindingsweg om de verkeersoverlast in Borne terug te dringen. Een meerderheid van de gemeenteraad stemde vanavond tevens voor extra onderzoek naar een rondweg om Zenderen en de ontsluiting van bedrijventerrein De Molenkamp.
Aan het begin van de vergadering werd de agenda aangepast omdat er door de drie coalitiepartijen een initiatiefvoorstel was ingediend. Volgens Henk van den Berg van Borne-Nu ging het collegevoorstel 'niet ver genoeg' en moesten de coalitiepartijen hun verantwoording nemen.
"Misschien moeten we grote financiële offers brengen maar dat is de situatie zeker waard." Van den Berg doelde op de gevolgen van de Verbindingsweg voor Zenderen en het bedrijventerrein De Molenkamp. 

Biertje drinken

Aanwezige inwoners van Zenderen waren blij met het initiatiefvoorstel waarin wordt onderzocht of het mogelijk is de verbindingsweg rechtstreeks aan te sluiten op een mogelijk toekomstige rondweg om de dorpskern. Volgens Gerard Welberg van de dorpsraad Zenderen "kan de vlag uit en wordt er vanavond zeker een biertje op gedronken". Ook ondernemers van de Molenkamp zijn positief dat er gekeken wordt naar een betere aansluiting op de Verbindingsweg.

Doekje voor het bloeden

Het initiatiefvoorstel werd niet door iedereen met gejuich ontvangen. De oppositiepartijen stemden tegen. Volgens Anka Jacobs van de VVD is het initiatiefvoorstel "een doekje voor het bloeden, zeker voor de ondernemers van bedrijventerrein De Molenkamp".
Harde toezeggingen ontbraken volgens haar in het plan en ze is bang dat ondernemers en inwoners van Zenderen straks alsnog aan het kortste eind trekken.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.