nieuws

Verlies van FC Twente bleef vorig seizoen beperkt

Erik Velderman financieel directeur FC Twente
Erik Velderman financieel directeur FC Twente
De financiële cijfers worden bij FC Twente niet meer zo donkerrood geschreven. Het afgelopen voetbalseizoen leverde nog slechts een klein nettoverlies van 145.000 euro op. Het salaris van één goede eredivisievoetballer.
De cijfers van het boekjaar 2016/2017 die de eredivisieclub uit Enschede presenteerde, stemmen financieel directeur Erik Velderman positief over de toekomst. "De club klimt langzaam uit het diepe dal.''
Hij benadrukt wel dat de financiële garantstelling die de gemeente Enschede in februari van dit jaar verstrekte, van groot belang is geweest. "We hebben steeds beter zicht op de financiële uitdagingen. Door opschoningen zien we een veel stabieler cijferbeeld. Dat geeft vertrouwen."
Het kleine verlies van FC Twente wordt mede veroorzaakt door een bedrag van 5,9 miljoen euro dat club heeft gereserveerd voor een naheffing van de Belastingdienst. De fiscus is nog bezig met een omvangrijk onderzoek naar het handelen in strijd met de belastingregels bij transfers van spelers tussen 2011 en 2015.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.