nieuws

Obs Stedeke in Diepenheim wint onderwijsprijs met project voor kleuters

De openbare basisschool Stedeke in Diepenheim heeft vandaag op een onderwijsconferentie in Nijmegen een prijs voor eTwinning gekregen. Dat is een digitaal platform waarop Europese scholen online met elkaar communiceren.  Â
De school in Diepenheim werkt aan een internationaal project voor kleuters, waarbij lesmateriaal wordt gedeeld met een school in Litouwen. 
De leraressen Adinda van Schaik en Annemarie Steenbergen maakten een Engelstalig vriendenboekje met filmpjes, foto's en tekeningen, waardoor leerlingen letterlijk een kijkje krijgen in het dagelijkse leven van hun leeftijdsgenoten in het buitenland. 

Kleuters krijgen al Engelse les

Obs Stedeke geeft leerlingen al vanaf groep 1 les in de Engelse taal. De kleuters oefenen de taal via eTwinning en niet vanuit een boekje. 
De school in Diepenheim wordt geprezen voor dit 'laagdrempelige project waarin wereldburgerschap op een creatieve manier is uitgewerkt, met duidelijke leerdoelen en bijpassende opdrachten'. Het is volgens de jury een goed voorbeeld voor andere scholen hoe je met jonge kinderen kunt werken aan internationalisering.
De leraressen Adinda en Annemarie zijn blij verrast met de prijs, het was hun eerste eTwinning-project. "Onze leerlingen kunnen natuurlijk nog niet schrijven, maar zo lukt het toch om internationaal samen te werken. We merkten dat de kinderen heel nieuwsgierig werden naar leeftijdsgenoten in het buitenland. Ze vonden het erg spannend. De meerwaarde van dit project is dat je kleuters laat kennismaken met andere culturen." 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.