nieuws

Foto's overleden dierbaren in prullenbak gegooid in Mariakapel Oldenzaal

"Wie dit heeft gedaan, heeft een flinke klap van de molen gehad". Carmen ter Haar kan er vandaag nog boos over worden. Bij de Mariakapel op de Tankenberg bij Oldenzaal heeft iemand foto's van overleden dierbaren in de prullenbak gegooid.Â
De Mariakapel wordt door veel mensen gebruikt om een kaarsje op te steken voor een dierbare. Ook worden er veel foto's en bidprentjes neergezet. Zo stond er ook een foto van Claudia Horsthuis, de in december overleden zus van Carmen. 

Alle foto's in prullenbak

"Mijn vader fietst hier elke dag naartoe om een kaarsje voor mijn zus op te steken", vertelt Carmen. "Toen mijn vader hier gisteren was, waren alle foto's in de prullenbak gegooid. Hij was helemaal overstuur en heeft daarna alle foto's eruit gehaald en op het bankje in de kapel gelegd. Hij is huilend naar huis gefietst, met de foto's van mijn zus bij zich."
Vandaag heeft Carmen de foto's teruggezet in de Mariakapel. "Ik verwacht dat het toezicht nu wel iets scherper is", vertelt ze. "Iedereen die hier een foto heeft staan, komt nu waarschijnlijk wel iets vaker kijken." Carmen heeft het voorval vandaag ook bij de politie gemeld.  

Flinke knauw

"Ik vind deze actie zo laag bij de grond, ik hoop dat degene die dit gedaan heeft nooit meer rustig slaapt. Diegene heeft echt een klap van de molen gehad. Mijn vader heeft hier een flinke knauw door gekregen. Hopelijk durft hij snel weer naar de Mariakapel te fietsen." 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.