nieuws

Zorgen over voortbestaan gondelvaart in Giethoorn

Het bestuur van de gondelvaart in Giethoorn is bezorgd over het voortbestaan van het evenement. Volgens de organisatie moet het aantal deelnemende gondels omhoog om het jaarlijkse festijn in de been te kunnen houden. Dit jaar deden er slechts zeven volwassen gondels en een aantal jeugdboten mee.
De organisatie doet er alles aan om meer gondelbouwers enthousiast te maken. Zo is onder meer het startgeld voor de boten verhoogd, ook wordt er actief reclame gemaakt bij instellingen en scholen in Giethoorn. 
Jeugd betrekken
Het stokje wordt hier en daar door de jeugd goed opgepakt. Zo probeert de Noorderschool in Giethoorn kinderen te betrekken door ze mee te laten werken aan het ontwerp van de gondelboot. Volwassen bouwers voeren vervolgens de ideeën van de kinderen uit. Het leverde dit jaar de tweede prijs op bij de jeugd en de eerste prijs die de gondelbouwers onder elkaar verdelen.
Ze zijn er trots op en doen volgend jaar zeker weer mee.

Tijd en energie

Dat er steeds minder boten en bouwers meedoen, heeft volgens gondelbouwer Hilde Bosma te maken met tijd. "Mensen hebben het druk en hebben minder energie om mee te doen. Toch is het zaak dat we er in Giethoorn met zijn allen de schouders onder zetten. Het is een mooi evenement met veel toegevoegde waarde voor Giethoorn", aldus Bosma, die samen met de kinderen van de Noorderschool dit jaar de prijzen in de wacht wist te slepen met een prachtige jungletaxi.
De gondelvaart in Giethoorn trekt jaarlijks duizenden bezoekers.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.