nieuws

Mobiel onbereikbaar zijn, de familie Boswerger uit Geesteren is het zat

Een onderneming runnen zonder mobiele bereikbaarheid is tegenwoordig ondenkbaar. Toch heeft de familie Boswerger uit Geesteren deze pech. Volgens KPN zit de familie zelfs op het slechtste puntje van heel Nederland.
Erik en Jacqueline Boswerger hebben al zo'n beetje alles geprobeerd. Zo heeft ieder gezinslid een andere provider om te kijken of dat nog verschil maakt, maar dat doet het niet.

Ondernemer

Voor een ondernemer is mobiel bereikbaar zijn van levensbelang. "Ik heb naast een diervoederbedrijf ook een pluimveebedrijf", vertelt Erik. "Als het bijvoorbeeld te warm wordt in de stal omdat er iets kapot is, dan gaat het alarm af. Dit wordt normaliter doorgezonden naar de telefoon, maar omdat ik geen signaal heb, krijg ik geen melding. Dan kan het maar zo zijn dat mijn kippen binnen tien minuten dood in de stal liggen. Dat moet toch niet meer kunnen".

Helpen waar kan

Volgens burgemeester Haverkamp van de gemeente Tubbergen is het inderdaad niet meer van deze tijd om als ondernemer mobiel onbereikbaar te zijn. "Wij als ondernemende gemeente willen de mensen helpen waar wij kunnen, zodat uiteindelijk alle witte vlekjes van de dekkingskaart verdwijnen en iedereen mobiel bereikbaar is", aldus de burgemeester. 

Nieuwe mast

Kort geleden is er besloten dat er een nieuwe telefoonmast in Manderveen komt zodat iedereen daar mobiel bereikbaar is. De familie Boswerger woont hier nog niet eens zo heel ver vandaan, maar profiteert er niet van. De mast haalt maar een bereik van 6,5 kilometer en dat is te ver.
Hoe is het gesteld met de mobiele bereikbaarheid in jouw buurt? Kijk dan op de dekkingskaart.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.