nieuws

Thorbecke Zwolle maakt van landelijke staking in basisonderwijs een opdracht voor leerlingen

Wat doe je als de scholen gaan staken en je hebt twee kinderen? Dan regel je dat je eigen leerlingen die kinderen opvangen. Dat idee, van Mariëlle van der Meer van Thorbecke Scholengemeenschap in Zwolle, is voor morgen uiteindelijk een opdracht voor de leerlingen Zorg & Welzijn geworden.
Door een staking in het basisonderwijs morgen vragen veel ouders zich af wat ze met hun kind aan moeten. Een vrije dag nemen, naar de buitenschoolse opvang, pretpark, zwembad. Genoeg opties. Maar niet voor Mariëlle van der Meer. "Ik dacht, ik maak hier een opdracht van."

Goed idee

"Ik heb andere collega's gevraagd om hun kind of kinderen ook mee te nemen. De leerlingen waren meteen enthousiast: ze vonden het allemaal een goed idee." Maar omdat niet alle leerlingen mee konden doen aan de opdracht, moesten ze een motivatiebrief schrijven.
Uiteindelijk werden zes leerlingen uitgekozen die morgen de opvang mogen regelen voor de kinderen van de docenten. En dat gaat helemaal goed komen zegt Van der Meer. "We hebben veel materiaal dat gericht is op kleine kinderen. Hier en daar moeten we wat aanpassingen doen: het jongste kind is vijf, het oudste kind is elf jaar."
Voor de leerlingen is het een mooie opdracht. "Praktisch leren is het. Voor het 'echie'. Als het niet loopt komen ze er meteen achter en niet later bijvoorbeeld."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.