nieuws

UIT-tips voor het weekend van 6 t/m 8 oktober

Weekend van de Wetenschap
Weekend van de Wetenschap
Op zoek naar antwoorden op alledaagse vragen in het weekend van de wetenschap? Op zoek naar een motor of op zoek naar griezelige vogelverschrikkers? Je vindt het in Overijssel dit weekend.

Military Boekelo-Enschede

De Military Boekelo-Enschede is weer in volle gang. Het paardenevenement is niet alleen om de wedstrijd een grote trekpleister. Ook het struinen door de prachtige natuur, de trends op het gebied van fashion en lifestyle en de mooie bieren, wijnen en culinaire happen trekken elk jaar duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland. De Military duurt tot en met zondag.

Verlichte avondwandeling Markvelde

Op vrijdag en zaterdag is er een verlichte avondwandeling in Markvelde. De route is 5 km en wordt aangegeven door waxinelichtjes in glazen potten. Het thema is 'Een reis door de tijd'. Verschillende buurten verzorgen elk een deel van de route en maken mooie creaties die aansluiten bij het thema. Starten kan om 19.00 uur bij t Lammershoes. Onderweg is er tijd voor een lekkere tussenstop.

Weekend van de Wetenschap

Dit weekend is het ‘t 'Weekend van de Wetenschap'. In Overijssel kun je een kijkje nemen bij Sterrenwacht Hellendoorn, Natura Docet in Denekamp, Cosmos Sterrenwacht in Lattrop en in Enschede bij Tetem, Tkkrlab, Saxion en Universiteit Twente. Vind het antwoord op alledaagse vragen door experimenten te doen. Leuk voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar.

Motormarkt Hardenberg

Liefhebbers van motoren kunnen zaterdag vanaf 08.00 uur terecht op de Motormarkt Hardenberg. Eén grote ronkende show van klassieke, antieke motorfietsen en bromfietsen. Bij manage Hogenweg staat meer dan tienduizend vierkante meter met complete gebruikte motoren, gerestaureerde motoren en brommers. Ook zijn er tweedehands en nieuwe onderdelen te vinden.

Heksendoorn in Hellendoorn

Zin om te griezelen? Ga dan dit weekend naar Heksendoorn in Avonturenpark Hellendoorn. Betreed het ondergrondse spookhuis, bekijk de griezelshow en de speciale theatervoorstelling van Kareltje & Jasmijn waarin ‘Odelia de heks’ een gastrol speelt. De allerkleinsten gaan op zoek naar lieve vogelverschrikkers in het maisdoolhof. Kinderen tot 13 jaar mogen verkleed komen.

Indian Summer Fair Zwolle

Zondag is er een Indian Summer Fair rondom de visvijver van de Koperen Hoogte in Zwolle. Home decoraties, wijnen, sieraden, parfums, ruitersport artikelen, tuinhaarden, beelden, kunst, echte parels, meubelstralen, hengelsport, auto’s, muziek, streekproducten, een preuvenement en een modeshow met dansoptredens. Ook is er van alles te doen voor kinderen.

Kijk voor alle uit-tips op www.OverUIT.nl of download de gratis app.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.