nieuws

PvdA Enschede: 'Salaris FC Twente-bestuurders mag wel een onsje minder'

PvdA: Salaris directie FC Twente te hoog
PvdA: Salaris directie FC Twente te hoog
'Het salaris van de bestuurders van FC Twente moet omlaag.' Dat vindt de Enschede PvdA-fractie. FC Twente maakte vandaag de jaarcijfers bekend en daarin staat dat Jan van Halst en Erik Velderman samen 564.000 euro verdienen.
"De financiële positie van FC Twente is op dit moment nog verre van rooskleurig. De risico’s ten aanzien van belastingclaims zijn groot, de liquiditeitspositie is broos en sportieve resultaten zijn in grote mate afhankelijk van de verdere doorontwikkeling en professionalisering van de organisatie", schrijft de partij aan het college van Enschede.
"Er moet nog flink worden gesneden in de kosten om de juiste balans tussen inkomsten en uitgaven te vinden. Er is progressie, maar nog niet kunnen we spreken over een voetbalclub die in veilig vaarwater verkeerd en haar zaakjes volledig op orde heeft."

Ontslagen

Het salaris schoot bij de PvdA in het verkeerde keelgat. "In hetzelfde jaar werden de arbeidscontracten van veel medewerkers niet verlengd of ontbonden, en gingen supporters massaal op pad om financiële middelen te verwerven om een bijdrage mee te kunnen leveren aan het opnieuw opbouwen van hun club."
De fractie wil van het college weten of de boodschap ook wordt overgebracht aan het bestuur van FC Twente.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.