nieuws

Boekelo maakt zich op voor Military op nieuw terrein; "Basis voor geweldige toekomst"

Tot en met zondag wordt het grootste paardensportevenement van Nederland gehouden; de Military Boekelo. Het evenement vindt voor het eerst plaats op een nieuw terrein, ongeveer vijfhonderd meter verderop. En daar is de organisatie uiteindelijk blij mee.
"Het blijkt een prachtige basis voor een geweldige toekomst", zegt Robert Zandstra, voorzitter van de Military Boekelo. "Het ligt middenin het Overijsselse landschap, beschut in het bos. Het voelt heel intiem aan."

Weer

Dat er de komende dagen veel regen wordt verwacht, deert Zandstra niet. "De Military staat natuurlijk ook wel voor je laarzen aandoen en een buitje is niet zo erg. Wat wij heel vervelend vinden, is als het de hele dag door regent. Mensen kleden zich op het buiten zijn en komen toch in grote getale."
Ook op de deelnemers heeft het weer volgens Zandstra geen invloed. "Het verhoogt de focus van de deelnemers en paarden vinden regen niet erg. Doe de laarzen aan, zou ik zeggen."
De regenval kan er wel voor zorgen dat de grond verzadigd raakt en dat kan bij bepaalde hindernissen voor problemen zorgen, "maar die repareren of vervangen we dan." 

Renske Kroeze

Ook Overijsselse ruiters doen mee aan de Military, onder wie amazone Renske Kroeze uit Bathmen met haar paard Jane Z. "Ik moet zaterdag vrij laat starten en heb daardoor ruim de tijd om me voor te bereiden. Ook lopen we het parcours een stuk of zes keer als voorbereiding, daardoor weet ik precies waar welke bocht zit."

Programma

Morgen en vrijdag wordt de dressuur verreden, zaterdag staat de cross country op het programma. Zondag volgt de tweede keuring en aansluitend vindt het afsluitende springen plaats.
Voor de Nederlandse combinaties staat naast de wedstrijdwinst ook de Nationale titel op het spel. Ook wordt dit weekend de landenwedstrijd verreden.

TV Oost

Donderdag, vrijdag en zondag kun je op www.rtvoost.nl live meekijken met de Military Boekelo. Zaterdag kun je vanaf de start van de cross country (ca. 09.00 uur) tot het eind (omstreeks 16.30 uur) live kijken bij TV Oost. Een uitgebreide samenvatting van vier dagen Military Boekelo-Enschede is zondagavond te zien in Sport op Zondag bij TV Oost om 20.20 uur.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.