nieuws

Eerste zege Go Ahead Eagles smaakt naar meer: "Nu een goede serie neerzetten"

Go Ahead Eagles wil vrijdagavond in de uitwedstrijd tegen FC Oss de zege van vorige week een vervolg geven. "We moeten gewoon eens een goede serie gaan neerzetten", vindt trainer Leon Vlemmings.
De ploeg uit Deventer boekte tegen Almere City de eerste overwinning van het seizoen. Daar snakte Sjoerd Overgoor al een tijdje naar: "Je merkt in de hele groep en ook bij mij persoonlijk dat we het nodig hebben. Ik heb vorig seizoen weinig gespeeld en ben het jaar daarvoor met Cambuur gedegradeerd, toen hebben we ook heel weinig gewonnen. Dus ik was wel een keer toe aan een overwinning en ik denk heel Deventer wel."

Opluchting
"Je merkt toch dat er een beetje onzekerheid in de ploeg sluipt. En de sfeer was hier de afgelopen weken niet slecht, maar ik weet van eerdere jaren dat de sfeer altijd beter is als je wint", aldus de middenvelder. "Je merkt het aan alles: de druk kwam erop, het publiek begon te morren - en terecht overigens, als je zes wedstrijden niet wint - dan voel je de extra spanning wel voor de wedstrijd. Je wilt allemaal een resultaat neerzetten en dan is de opluchting des te groter."

Eén overwinning niet voldoende
Overgoor beseft ook dat Go Ahead Eagles nog lang niet is waar het wil zijn: "Aan één overwinning heb je niet zo veel. We staan gelukkig nog redelijk dichtbij, omdat veel ploegen ook nog gelijkspelen en ook punten laten liggen. Maar we moeten echt meer gaan winnen en één overwinning is zeker niet voldoende. Het niveau wat we vorige week in de eerste helft haalden is het niveau dat we nastreven. We moeten ervoor zorgen dat we dat ook in uitwedstrijden voor elkaar gaan krijgen. Daar hebben we af en toe wel eens moeite mee gehad."

Zelfde samenstelling
Go Ahead Eagles kan nog geen beroep doen op Leon de Kogel, die kampt met een hamstringblessure. Joey Groenbast is weer fit, maar begint op de bank. Trainer Leon Vlemmings kiest tegen FC Oss voor hetzelfde elftal dat vorige week aan de wedstrijd tegen Almere City begon. Vlemmings: "Dat is volgens mij voor het eerst dat we in dezelfde samenstelling kunnen spelen. Dat is heel belangrijk, want dan kun je aan vastigheden werken."

Live

Het duel is vrijdagavond live te volgen via Radio Oost.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.