nieuws

Deventer raadsleden met taststok en in rolstoel door het stadhuis

Met een taststok de trap af in het stadhuis van Deventer om vervolgens buiten een parcours af te leggen in een rolstoel. Zo konden raadsleden vanavond zelf ervaren hoe het is om met een beperking in het stadhuis te moeten functioneren.
Met deze ludieke actie vragen leden van Fooruit, de Oogvereniging en de Deventer Sportploeg aandacht voor de Week van de Toegankelijkheid.
"Het moet gewoon worden dat mensen met een beperking erbij horen", zegt Kees van Hoof, voorzitter van de Deventer Sportploeg. "Dat is nog steeds niet zo en daar kunnen we samen wat aan doen."
Volgens Van Hoof kan ook de gemeente daar een rol in spelen. "Er gebeurt al veel in Deventer, maar het kan nog beter. Hoe mooi zou het zijn als Deventer in 2018 de meest toegankelijke gemeente van Nederland wordt? En dan toegankelijk in alle betekenissen van het woord. Dus niet alleen letterlijk, maar ook voor mensen met een verstandelijke beperking of een psychische aandoening. Want daar gaat toegankelijkheid ook over!"

Manifest
De raadsleden ontvingen allemaal een manifest. "Het is hartstikke belangrijk dat de gemeente hier aandacht voor heeft", vindt GroenLinks raadslid Lida Zegel.
"En elke inwoner kan daar zelf ook een steentje aan bijdragen door oog te hebben voor mensen met een beperking en af en toe een handje te helpen. Een initiatief als dit is dan ook heel waardevol!"

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.