nieuws

Zonnewagen Solar Team Twente komt goed door de technische keuring

De zonnewagen RED Shift van het Solar Team Twente is als eerste Nederlandse team goedgekeurd voor deelname aan de Bridgestone World Solar Challenge in Australië.
Komende zondag begint het team dat bestaat uit negentien studenten van Saxion en Universiteit Twente aan een race over 3000 kilometer in Australië. Het doel is om de afstand zo snel mogelijk af te leggen.  Het Solar Team Twente neemt het op tegen meer dan vijftig andere internationale deelnemers. 

Altijd spannend

"Na een jaar lang voorbereiden is vandaag de eerste stap in de Bridgestone World Solar Challenge gezet. RED Shift is goedgekeurd door de organisatie. Ondanks dat we wisten dat we de zaken goed op orde hadden, is de keuring altijd spannend. Het gehele team, het konvooi en de RED Shift werden beoordeeld. Je moet alles perfect voor elkaar hebben, anders kom je de scrutineering niet door",  laat teamleider Olivier Berghuis weten.
Het Twentse studententeam en twee andere Nederlandse teams worden tijdens de Solar Challenge gevolgd door VPRO en NOS voor het programma “Oranje Boven, Down Under”. Het programma wordt uitgezonden van 7 oktober tot 14 oktober.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.