nieuws

Alcoholslagboom voorkomt dat drankrijders na bezoek Military de weg opgaan

De plaatsing van een alcoholslagboom moet voorkomen dat bezoekers van de Military Boekelo na afloop met een slok op de weg op gaan.Â
Een deel van het parkeerterrein van de Military Boekelo wordt voorzien van een speciale slagboom. Die laat de automobilisten alleen door als er sprake is van 0% alcoholgebruik. De slagboom gaat omhoog als er in een alcoholslot wordt geblazen en er geen alcoholgebruik wordt vastgesteld.
Het is de eerste keer dat een dergelijke voorziening in Nederland in gebruik wordt genomen. De alcoholslagboom wordt al drie jaar met succes in België gebruikt.

Onderdeel van campagne

De alcoholslagboom maakt deel uit van de campagne Rijden Zonder Invloed waar aandacht wordt gevraagd voor de gevolgen van het rijden onder invloed van alcohol, drugs en zware medicijnen. "Iedereen weet dat autorijden een heldere blik vraagt. Toch gebeurt het helaas nog regelmatig dat mensen na een paar drankjes achter het stuur stappen", aldus Pieter Folkertsma, directeur van Responsible Young Drivers. Deze organisatie is een van de partijen achter de campagne Rijden Zonder Invloed.
Bij het Rutbeek is een deel van de bestaande parkeerplaats voor bezoekers van de Military gereserveerd voor 125 Bob’s. Wanneer je hier je auto parkeert ontvang je consumptiemunten voor twee gratis drankjes, mits je aangeeft dat je de Bob bent en na afloop van het evenement in een alcoholslot wilt blazen.
De organisatie van de Military staat achter de actie en steunen de doelstelling dat bezoekers niet met drank op achter het stuur moeten gaan zitten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.