nieuws

Hoera, de eigenaresse van de trouwring uit een Groningse giertank is gevonden!

De gevonden trouwring in een Groningse giertank
De gevonden trouwring in een Groningse giertank
Ze heet Dini en ze komt 'ergens bij jullie uit de buurt', weet Bram Hamminga uit Zuidbroek (Groningen) ons te vertellen. De eigenaresse van de trouwring die Bram twee weken geleden bij het schoonmaken van de mesttank vond, is gevonden.
Veel details wil Hamminga er niet over kwijt, want de mevrouw om wie het gaat is al op leeftijd. Daarnaast heeft hij nog niet met haar kunnen bespreken of media-aandacht wel gewenst is. Maar Hamminga is er wel zeker van dat zij dé Dini van de trouwring is.

Ring in mesttank

'Ik heb vorige week de mesttank maar even van binnen gereinigd en daar lag een aardig bultje met van alles en nog wat', schreef Hamminga vorige week op Facebook. 'Al rommelend in dit bultje kwam er iets glinsterends tevoorschijn. Warempel, een trouwring.'
Hij grapte: 'Nu ben ik niet zo van de blingbling en het is ook nog best wel een oude ring, dus helpen jullie mee de man van Dini te vinden? Ze zijn getrouwd op 28-7-'60. De tank heeft oorspronkelijk gedraaid in zuidoost-Drenthe en noordoost-Overijssel.'

Verlovingsdatum

De oproep op Facebook werd maar liefst 18.000 keer gedeeld. Het bericht kwam ook bij de zoon van Dini terecht, die zich direct naar zijn moeder spoedde.
Hamminga: "Hij was er in eerste instantie zeker van dat de datum niet moest kloppen, omdat zijn ouders op een andere datum zijn getrouwd. Maar zijn moeder vertelde hem toen dat de datum die in de ring staat, de verlovingsdatum is."

Bijzonder moment

Of de man van Dini nog leeft, is niet bekend. Wat wel zeker is, is dat hij de ring ongeveer 37 jaar geleden is verloren.
"Door omstandigheden duurt het nog een week voor ik de ring aan Dini kan overhandigen", vertelt Hamminga. "Maar dat het een bijzonder moment gaat worden, weet ik wel zeker."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.