nieuws

D66 in Kampen wil dat winkels met kerst en op oudejaarsdag open gaan

skyline Kampen
skyline Kampen
Als het aan de D66-fractie in Kampen ligt, gaan de winkels in de stad op de dag voor kerst en op oudejaarsdag gewoon open. De winkels zijn dit jaar op 24 december en 31 januari gesloten, omdat de dagen op een zondag vallen.
Het college in Kampen, bestaande uit het CDA, ChristenUnie, VVD en SGP, zijn niet bereid om de winkeltijden aan te passen. Volgens Gerben Wijnja van D66 kan de vraag om verruiming niet worden genegeerd. 
"Laten we de diversiteit in Kampen erkennen. Veel mensen hechten aan de kerkgang op zondag, anderen niet. Dat hoeft elkaar niet te bijten. Dit is geen voorstel voor een algemene koopzondag, maar enkel een beperkte verruiming voor een beperkte groep winkels", schrijft hij. 

Winkels in de middag open

Wijnja stelt voor dat supermarkten en andere winkels die levensmiddelen verkopen, tussen 13 en 19 uur de deuren openen. Hiervoor wordt eventueel hinder voor kerkgangers "tot een miminum beperkt". 
Omdat het college niet bereid is om de winkeltijdenverordening aan te passen, ziet D66 geen andere mogelijkheid dan zelf een initiatiefvoorstel in te dienen. De gemeenteraad stemt hier op 2 november over.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.