nieuws

Ingestorte tenten CSI Salland "drama voor organisatie", geen paarden gewond

Het instorten van een van de tenten op het hippisch evenement CSI Salland is een drama voor de organisatie. Dat zegt organisator Jeroen Bakker. "Er was absoluut even paniek, want er was niet meteen overzicht", blikt hij terug.
Uiteindelijk zijn er geen personen gewond geraakt en bleven ook de paarden ongedeerd. "We moesten snel schakelen. Gelukkig raakten geen mensen gewond, waarna we de paarden konden bevrijden. Een paar paarden waren losgeraakt, maar die hebben we weer teruggehaald."

Wind kwam onder tent

Een zware windstoot kwam onder een van de tenten met paarden terecht, waarna deze tenten op een aantal andere tenten terecht kwam. "Gelukkig hebben we een grote accommodatie met binnenbakken, alle paarden zijn inmiddels naar binnen toe."
Ooggetuige Cynthia zag dat het achterste gedeelte van de tent plat was gewaaid. "Daar moesten nog paarden uit worden gehaald. De omroeper riep mensen op om met gepaste spoed naar de stallen te komen. Uiteindelijk lijkt de schade aan de paarden mee te vallen."

Leverancier tent onderweg

De leverancier van de omgewaaide tent is onderweg naar Mariënheem. "Door de regen was de grond drassig, dat heeft meegespeeld in de verankering", zegt Bakker. "Een paar ruiters zijn inmiddels naar huis toe en hebben hun paarden daar gestald", vervolgt hij. 
Voor veel buitenlandse ruiters is dat laatste niet mogelijk. Daarom gaat het evenement morgen gewoon volgens planning door. Het programma van vandaag is afgelast. "Daarna moeten we evalueren hoe dit heeft kunnen gebeuren en moeten we alles ook financieel inventariseren", aldus Bakker.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.