nieuws

"Ze hebben ons op het Binnenhof zeker horen schreeuwen"

Niet de verwachte dertigduizend, maar maar liefst zestigduizend leraren waren vandaag in het Zuiderpark in Den Haag, zegt de organisatie van de actiedag. De leraren eisen meer geld voor het basisonderwijs.
Leraar Yuri Wieten uit Kampen was vandaag in Den Haag en zit met een goed gevoel in de bus terug. "We hebben de hele dag gestaan en gezongen. Het was staken, maar op een positieve manier."
In tegenstelling tot de actie op het Malieveld in juni, waren er dit keer geen politici aanwezig, voor zover Wieten kon zien. "Toen werd de sfeer soms grimmig wanneer politici voorstellen deden die ons het brood uit de mond zouden nemen. Vandaag waren ze er niet, maar we hebben hard genoeg geschreeuwd dus ze zouden ons op het Binnenhof moeten hebben gehoord."

Half miljard niet genoeg

Gisteravond werd bekend dat het nieuwe kabinet een half miljard euro extra uittrekt voor het verlagen van de werkdruk in het basisonderwijs. "Maar dat is nog lang niet het bedrag waarop wij hopen," aldus Wieten, die ook woordvoerder is van onderwijsorganisatie PO in Actie. Hij sluit verdere acties dan ook zeker niet uit, als de actie van vandaag geen effect heeft.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.