nieuws

Politie onderschept 5000 kilo illegaal zwaar vuurwerk, twee Hengeloërs en een Duitser aangehouden

De loods stond vol met illegaal vuurwerk
De loods stond vol met illegaal vuurwerk
De politie heeft 5000 kilo illegaal zwaar vuurwerk onderschept. Hierbij zijn twee Hengeloërs (48 en 51 jaar) en een Duitser op heterdaad betrapt en aangehouden.
De recherche kreeg informatie dat een 48-jarige Hengeloër op zeer grote schaal in vuurwerk zou handelen en dit op zou slaan in oude NAVO-bunkers in Duitsland. Een rechercheteam, gespecialiseerd op het gebied van ondermijning en het Team Milieu, werd aangesteld om de zaak te onderzoeken. Toen bleek dat er waarschijnlijk sprake was van grensoverschrijdende criminaliteit, zocht de politie de samenwerking met de Duitse politie en het Internationale Rechtshulpcentrum.

Munitiecomplex

Op maandag 25 september werd de verdachte gevolgd naar een groot oud munitiecomplex in de buurt van het Duitse Kevelaer. Daar bleek nog een verdachte aanwezig te zijn. Ook reed een bus met Duits kenteken de bunker in. De Duitse chauffeur werd met de bus aangehouden door de Duitse politie. Bij de aanhouding bleek de bus te zijn volgeladen met zeer zwaar vuurwerk. In de loods stonden meerdere pallets met zwaar vuurwerk.

Grensovergang

Een 51-jarige Hengeloër werd aangehouden toen hij de grens naar Nederland overging. Zijn bestelauto was volgeladen met 500 kilo illegaal zwaar vuurwerk. In totaal werd ongeveer 5000 kilo illegaal zwaar vuurwerk in beslag genomen. De 48-jarige Hengeloër werd later in Nederland aangehouden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.