nieuws

Rappersduo Rico en Sticks wint Cultuurprijs Overijssel 2017

Rappersduo Rico en Sticks uit Zwolle heeft de Cultuurprijs Overijssel 2017 gewonnen. Dat is vanavond bekendgemaakt tijdens de uitreiking in Theater de Voorveghter in Hardenberg. De Talentprijs ging dit jaar naar het negenjarige pianotalent Evander Eijsink uit Hengelo.Â
De jury roemde het rappersduo Rico en Sticks, omdat zij het genre hiphop en rap groots hebben gemaakt in Overijssel en daarbuiten. Daarbij prijst de jury de betrokkenheid bij maatschappelijke projecten. 
Na al die jaren is het rappersduo nog steeds ontzettend populair, schrijft de jury in het rapport. "We verwachten nog veel shows van dit succesvolle rappersduo. De publieksstemmen waren hier doorslaggevend maar de jury kon het zeker onderstrepen. Rico en Sticks gingen door waar Opgezwolle ophield. Deze prijs is dan ook meer dan verdiend!"

Eijsink

Ook over de jonge Evander Eijsink uit Hengelo is de jury positief. "Een nog kleine jongen, met een groot talent. Niet omdat hij zo goed een
moeilijk stuk kan spelen, maar omdat bij hem de muziek van binnenuit komt. Evander is nog zo jong, maar ook al zo groots in zijn kunnen. We zijn als jury erg onder de indruk van zijn talent! We hopen dat Evander zo door blijft gaan, zodat hij ooit ook de Cultuurprijs van Overijssel in de wacht komt slepen. En dat hij trots is - en altijd blijft - dat hij uit Overijssel komt.”
De winnaars werden gekozen aan de hand van de publieksstemming en een deskundige jury. Dit jaar bestond de jury uit de commissaris van de Koning, Ank Bijleveld-Schouten, Wim Fiselier (ArtEZ), Peter Schoof (RTV Oost), Anne Riemersma (Hedon), Kees Schafrat (boekhandel Broekhuis) en Wilja Jurg (Raad van Cultuur).

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.