nieuws

Roetgerink heeft forse uitbreidingsplannen in Enter

Modezaak Roetgerink in Enter wil ruim vierduizend vierkante meter uitbreiden. Bovenop de 6500 vierkante meter die de winkel in Enter nu al beslaat, wordt het daarmee de grootste modezaak van Nederland. Alleen Van Tilburg Mode in het Noord-Brabantse Nistelrode komt met zo'n 10.000 vierkante meter vloeroppervlakte in de buurt van Roetgerink.Â
"De architect is al bezig", vertelt directeur Paul Roetgering vandaag tijdens de uitreiking van de EK Passion Star 2017, een vakjuryprijs voor zelfstandige ondernemers. Roetgerink won de prijs in de categorie 'Passie met traditie, creativiteit en emotie'. Ook werd de modezaak geroemd om de constante vernieuwingsdrang. 

'Nog beetje sparen'

"Het plan is om zo'n 4500 vierkante meter uit te bouwen", zegt Roetgering. "We hebben vorige maand nog een stuk grond bijgekocht naast het huidige pand. We moeten nog een beetje sparen en als we dat hebben gedaan, dan gaan we de volgende stap zetten." 
Roetgerink is de grootste werkgever van de gemeente Wierden. Er staan 220 mensen op de loonlijst. De omzet stijgt nog altijd, in een tijd dat veel modeketens omvallen. 

Wat doet Roetgerink anders?

"Wij bestaan uit een modewinkel, schoenenwinkel en een brasserie. Eigenlijk hebben wij twintig winkels op één locatie", aldus Paul Roetgering. "Kinderen kunnen zich vermaken in een bioscoop, we hebben een eigen vermaakatelier, gratis parkeren, voor elke bezoeker is er een kopje koffie en we werken met goed opgeleide modeadviseurs. Het aantal bezoekers stijgt jaarlijks." 
Een zaak openen in een grote stad ziet Paul Roetgering dan ook niet zitten. Ook volledig inzetten op een grote webshop niet. "We focussen op één locatie en ik heb liever dat de klanten in onze winkel in Enter komen. Hier kunnen we extra service bieden en kunnen klanten de beleving opsnuiven. In internet zit geen enkele emotie. Het is moeizaam om daar in onze handel winstgevend te zijn." 
Morgen tussen 18.00 uur en 18.30 uur is een uitgebreid gesprek met Paul Roetgering te horen in Punt Komma op Radio Oost. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.