Ongeluk met plafondplaten in zwembad Carrousel in Ommen veroorzaakt door constructiefouten

Fouten bij de constructie van het plafond, onvoldoende inschatten van de risico's en procedures die niet zijn verlopen zoals het moet. Dat leidde volgens Aboma tot het ongeluk in zwembad De Carrousel in Ommen, waarbij in april een zwemster lichtgewond raakte toen enkele plafondplaten naar beneden vielen. Dat schrijft de Stentor.

Op het moment van het ongeluk werd gewerkt aan de renovatie van het dak. Het zwembad werd tijdelijk gesloten om de werkzaamheden af te kunnen ronden. De gemeente schakelde Aboma in om het ongeluk te onderzoeken.

Uit het onderzoek is niet gebleken dat één partij aansprakelijk gesteld kan worden voor het ongeluk, schrijft de krant. De huidige constructie van het dak en het plafond zijn volgens de toen geldende voorschriften gebouwd, maar de eisen zijn in de loop van de tijd veranderd.

Er zijn fouten gemaakt in de constructie van het hangende plafond. De aannemer kon niet voorzien dat de werkzaamheden in combinatie met het door vochtigheid verzwaarde isolatiemateriaal de ophangconstructie van het systeemplafond mogelijk zou kunnen beïnvloeden.

Meer over dit onderwerp:
Ommen Vechtdal zwembad Nieuws
Deel dit artikel: