nieuws

Tachtig oud-medewerkers Tuunte melden zich bij vakbond voor rechtszaak tegen kledingwinkel

Zo'n tachtig oud-medewerkers van kledingwinkel Tuunte hebben zich bij vakbond CNV gemeld voor een rechtszaak tegen hun oud-werkgever. De oud-medewerkers denken dat het faillissement in augustus is gebruikt om van oudere en duurdere werknemers af te komen.
De vakbond deed begin deze week een oproep aan oud-medewerkers van Tuunte om zich te melden. "Het is verboden om werknemers alleen op basis van leeftijd op straat te zetten", zegt woordvoerder Rahimi van CNV in gesprek met het NOS Radio 1 Journaal. "Om een rechtszaak te kunnen voeren hebben we zoveel mogelijk verhalen nodig van betrokken ex-medewerkers."
De Achterhoekse kledingzaak, met zeventien winkels in Overijssel, werd begin augustus failliet verklaard. Het bedrijf had het faillissement zelf aangevraagd. De modeketen kon zich volgens directeur Van Andel niet snel genoeg aanpassen aan het veranderende retaillandschap.
Halverwege vorige maand werd duidelijk dat er een doorstart kwam, maar dat oudere medewerkers daarbij buiten beschouwing gelaten zouden worden. "De boel failliet laten gaan, doorstarten met de oorspronkelijke eigenaren en oudere medewerkers op straat zetten. Het is ronduit respectloos dat dit wettelijk kan", stelde Rahimi meteen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.