nieuws

SP Raalte kan geen vervanger vinden voor terugtredend raadslid en levert zetel in

De SP levert in Raalte één van haar twee gemeenteraadszetels in, omdat de partij geen vervanger kan vinden voor een terugtredend raadslid.
Fractievoorzitter Anke Hoeneveld treedt om privéredenen terug, de partij heeft geen geschikte mensen om haar zetel te vullen.

'We hebben gewoon dikke pech'
"Echt kei-jammer dit", vertelt Harry van Kampen die nu als enig SP-raadslid in Raalte overblijft.
"Twee kandidaten zijn net verhuisd, één heeft net een baan en moet cursussen volgen, een ander is al ver in de tachtig en nog een ander heeft gezondheidsproblemen. We hebben gewoon dikke pech."

Deelname aan gemeenteraadsverkiezingen
Toch verwacht Van Kampen dat zijn partij in maart 2018 'gewoon' aan de gemeenteraadsverkiezingen mee kan doen. 
"Tegen die tijd hebben we het weer rond. We hebben nu al een aantal kandidaat-raadsleden op cursus, dus wat dat betreft zie ik het positief in. Echter, als zich een paar terugtrekken, dan hebben we een probleem."

Geen 25, maar 24 raadsleden

De zetel die Hoeneveld achterlaat, blijft de rest van deze raadsperiode vermoedelijk leeg. De gemeenteraad van Raalte bestaat daarom tot de verkiezingen niet uit 25, maar uit 24 raadsleden. 
Voor de slagkracht van de coalitie lijkt de lege raadszetel nagenoeg geen gevolgen te hebben, de coalitie van Gemeentebelangen Raalte en het CDA houdt samen een meerderheid van 14 zetels. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.